BOBBIN GYERMEK KERÉKPÁR - ÖSSZESZERELÉSI ÚTMUTATÓ

Návod k sestavení Bobbin

Hurrá! A Bobbin Gingersnap kerékpár éppen megérkezett, és az utolsó dolog, ami hiányzik, mielőtt gyermeke kalandra indulhatna, az az, hogy összerakja, így készítettünk Önnek egy útmutatót.

Ugyanakkor GYERMEKEINEK BIZTONSÁGA érdekében, és különösen minden bizonytalanság vagy kétség esetén SZAKÉRTŐ ÁLTALI ÖSSZERELÉST JAVASLUNK. Ha úgy dönt, hogy szakértő segítsége nélkül szerel össze egy Bobbin kerékpárt, ne feledje, hogy sem a gyártó, sem a kereskedő nem vállal felelősséget a kerékpár nem megfelelő összeszereléséből eredő hibákért vagy problémákért.

Ez az útmutató a Bobbin Gingersnap 16 ‘’-hoz készült, de az összes többi Bobbin gyermekkerékpárra is alkalmazható.

Akkor gyerünk! Először elkészítjük az eszközöket. A következőkre lesz szükségünk:

• Állítható csavarkulcs
• 5 mm-es imbuszkulcs
• Keresztes csavarhúzó

Bobbin - krabice

Amikor kicsomagolja a Bobbin Gingersnap kerékpárt a nagy dobozból, amelyben megérkezett, valahogy így kell kinéznie:

1. Kormány

Helyezze el a Gingersnap-et úgy, hogy egyensúlyban legyen a hátsó keréken és az első villákon.

Návod na sestavení Bobbin

Távolítsa el a fekete műanyag fedelet a kormányrúd alsó végéről. Vigyázat, merev lehet, szükség lehet ollóra.

Návod na sestavení kola - řidítka

Helyezze be a kormányrudat a keretbe. A minimális behelyezési szint a rúdon van jelölve. Ügyeljen arra, hogy a villák a megfelelő irányban legyenek.

Návod na sestavení Bobbin - vložení řidítek do rámu

Győződjön meg arról, hogy a kormány egyenes és a megfelelő helyzetben van a vezetéshez, és húzza meg a középső csavart. Ez a csavar akadályozza meg a kormány kipattanását, ezért ügyeljen arra, hogy valóban megfelelően húzza meg.

Návod sestavení Bobbin - utažení středového šroubu

Beállíthatja a kormány szögét a hatlapfejű csavar kilazitásával.

Návod na sestavení Bobbin - nastavení úhlu řidítek

2. Első kerék

Miután a kormány megfelelően rögzítve van, rögzítse az első kereket. Először lazítsa meg az anyacsavarokat és az alátétet - az alátéten van egy csőr, amelynek befelé, a kerék felé kell mutatnia (lásd a nyilat).

Návod k sestavení Bobbin - a

Ellenőrizze, hogy a kerék gumijának mintázata a megfelelő haladási irányban van-e.

Návod k sestavení Bobbin - přední kolo_b

Ezután helyezze be az első kereket a villákba.

Meghúzás előtt győződjön meg arról, hogy mindkét alátét a megfelelő helyzetben van. Így:

Ezután állítható csavarkulccsal húzza meg az anyacsavarokat ismét nagyon szorosan! Tipp az első kerék meghúzásához: felváltva húzza meg az egyik és a másik oldalon. Fokozatosan húzza, váltogatott oldalon.

Végül forgassa meg a kereket, és ellenőrizze, hogy egyenesen forogjon.

 

3. Első sárvédő

Nézze meg az első villa hátulját, és látni fog egy anyacsavart a fék hátulján. Csavarja ki, és a fékrúd vége átmegy a villák közepén.

Fogja meg a sárvédőt, és csúsztassa a fékrudat a tartóba.

Ezután cserélje ki és húzza meg az anyát. Tipp a féktárcsák meghúzásához - meghúzáskor a féknyergeket nagyjából középen kell tartani, hogy ne csússzanak el az egyik oldalra és ne érjenek hozzá a keréktárcsához. Ha túlságosan meghúzza a féket, és ez megtörténik, lazítsa meg az anyát, állítsa középre a féknyergeket és kezdje újra.

4. Sárvédő támasztékok

Vegye figyelembe, hogy a sárvédőn két sárvédő támasz található. Két lyukba kell őket belecsavarni, amelyek az első villák alján találhatók.

5. Pedálok

Az L betűk a bal pedált jelölik, az R betűk pedig a jobb pedált jelzik a pedálokon.

Návod k sestavení Bobbin - pedály

Kézzel csavarja a pedálokat a megfelelő oldalra, és csavarkulccsal húzza meg.

6. Nyereg

Hogyan állítsuk be a megfelelő nyeregmagasságot? A gyermek a lábujjhegyének kell majd érintkeznie a talajjal. Minél alacsonyabb, annál rosszabb lesz.

Helyezze be az ülést a főcsőbe.

Húzza meg a kívánt magasságig. Ügyeljen arra, hogy az ülés ne nyúljon magasabbra, mint a jelzett vonal.

7. Oldalsó támasztókerekek (stabilizátorok)

Csavarja le a hátsó kerék anyáját és a sárvédőtámaszt a hátsó tengelyről, és csúsztassa át a tengelyt a támasztókerekeken lévő lyukon. Ezután csavarja vissza az anyacsavart, és ellenőrizze, hogy szilárdan tart-e.

Návod k sestavení Bobbin - postranní kolečka

Ha a támasztókerekek a helyükre kerültek, győződjön meg arról, hogy a kerékpár stabilan álljon a talajon. A támasztókerekeknek szabad hézaggal kell rendelkezniük, és lehetővé kell tenniük az egyik oldalról a másikra való apró dőlést.

8. Csengő

Rögzítse a csengőt a kormány bal oldalához.

Návod na sestavení Bobbin - zvonek

9. Kosár

Rögzítse a kosarat a kormányhoz a bőrszíjakkal. Húzza meg megfelelően a hevedereket, és ügyeljen arra, hogy a kosár ne érjen hozzá az első kerékhez vagy a sárvédőhöz.

A fonott kosarak kézzel készültek, kissé eltérőek lehetnek, ez a varázsuk. Ne feledje, hogy a kosarak könnyű, nem nehéz dolgok szállítására készültek. A kosár túlterhelése károsíthatja azt.

10. Fékbeállítás

Ha be kell állítania a fékeket, többféleképpen is megteheti. Vagy lazítsa meg a kábelt a kulccsal, és húzza meg az optimális helyzetbe (1. és 2. ábra). vagy a saját ujjaival forgassa, húzza be (3. és 4. ábra).

Návod k sestavení Bobbin - brzdy

 

Végül győződjön meg arról, hogy elég kemények-e a kerekek, és készen is vagyunk. És most itt az ideje egy kerékpáros kalandnak! Ne felejtse el rendszeresen ellenőrizni a kerékpárt!